saarfotografeertTips en tricks

Trouwen tijdens een hittegolf – hoe houden we ons hoofd koel?

Wat is het heet hรจ! De hittegolf lijkt voorlopig nog aan te houden. Hoe houd je het hoofd koel als je met dit weer gaat trouwen? Saar Fotografeert heeft voor jullie een aantal tips zodat jullie en de gasten niet oververhit raken en er een feestelijke dag van kunnen maken!

Voor de hand liggend, maar oh zo belangrijk! Water, water, water! Blijf goed drinken. Ja, het is lastig om met die bruidsjurk naar het toilet te gaan, maar het is echt belangrijk dat je blijft drinken. Zorg ervoor dat er op alle locaties wat flesjes water voorhanden zijn. Denk er ook aan om wat water mee te nemen als jullie op pad gaan voor de fotoshoot. Zeker als deze shoot buiten in de zon is, is het lekker om een flesje water bij de hand te hebben.

Ook voor de gasten is het belangrijk dat ze goed gehydrateerd blijven. Zorg dus naast alcoholische dranken ook voor voldoende verfrissende drankjes. Bijvoorbeeld een mooie kan met ijswater, munt en citroen! Of wat dacht je van alcoholvrije cocktails zoals een virgin mojito?
Je wil je bruidsmake-up natuurlijk graag de hele dag tot het eind van de avond mooi houden. Met dit zweterige plakkerige weer is dat niet altijd even makkelijk. Ga daarom voor zo min mogelijk make-up, wat er niet op zit kan er ook niet aflopen immers ๐Ÿ˜‰
Kies daarnaast voor make-up met SPF zodat je niet verbrandt als je de hele dag buiten bent. Zorg ook voor wat make-up doekjes en iets om mee te deppen mocht je make-up toch uitlopen. Ideaal hiervoor is vloeipapier (blotting paper) Er is ook speciaal poeder dat zorgt voor een matterend effect zodat je geen glimhoofd krijgt van het zweten ๐Ÿ˜‰

Lekkere parfumgeuren trekken wespen aan alsof het limonade is. Het verstandigst is het dus om je parfum pas tegen de avond, wanneer het wat afkoelt, op te doen.

Je kunt het je waarschijnlijk wel voorstellen en je hebt het vast tijdens het passen ook gemerkt, de meeste trouwjurken zijn ontzettend warm. Ze bestaan uit talloze lagen stof die niet alleen heel zwaar zijn maar ook de warmte vasthouden. Om te voorkomen dat na een half uur het zweet al in stroompjes over je rug loopt en alles aan elkaar plakt en begint te schuren, kun je talkpoeder gebruiken. Strooi dit op je benen en verdeel dit over je rug voordat je je jurk in stapt. Talkpoeder zorgt ervoor dat het droog blijft en voorkomt problemen met schuren. Maar talkpoeder verricht helaas geen wonderen, op den duur zal je toch gaan zweten. Zorg voor wat verfrissingsdoekjes waarmee je het weg kunt vegen. Heb je snel last van schurende benen maar wil je met dit warme weer geen panty aan? Dan is een bandalette een ideale EN sexy oplossing. Dit zijn kanten banden voor om je dijen die het schuren tegen gaan.
En er is trouwens niemand die raar opkijkt als jij op je trouwdag je pumps verruilt voor een paar comfortabele teenslippertjes!

Het is nu waarschijnlijk te laat om nog te zoeken naar een andere locatie die beter voorbereid is tegen de hitte. Wel kun je bij de locatie informeren of ze een (mobiele) airco hebben die ze kunnen aansluiten. Indien ze dit niet hebben kun je kijken of je ergens een airco kunt huren voor jullie trouwdag. Als jullie ceremonie buiten plaatsvindt kijk dan even of het mogelijk is om deze te verplaatsen naar een plekje onder de bomen of om wat parasols te plaatsen zodat jullie en de gasten in de schaduw kunnen zitten. Wellicht kunnen jullie ook wat waaiertjes verzorgen voor jullie en de gasten waarmee iedereen zichzelf wat koelte kan toewaaien. Voor de bruid zijn er mooie waaiers met wit kant te vinden.
Wat je ook kunt overwegen is je ceremonie verplaatsen naar een later tijdstip zoals tijdens zonsondergang. Bijkomend voordeel is dat je dan hele mooie fotoโ€™s krijgt!

Je kunt ook kleine goodiebags maken voor de gasten. Dit kun je als extraatje verzorgen of in plaats van de bedankjes op het einde doen. De goodiebags kun je op de stoelen voor de gasten plaatsen. Hier kun je dan verfrissingsdoekjes, kleine flesjes zonnebrand, een waaier en een flesje water in doen zodat de gasten deze dag ook voorbereid zijn op de hitte.

IJsjes!!! Iedereen is dol op ijs en het helpt om af te koelen. Zorg dat er als versnapering waterijsjes aanwezig zijn zodat jullie allemaal een lekkere gekoelde snack hebben. Je kunt zelfs kiezen voor cocktail-waterijsjes om het extra feestelijk te maken. Maar hoe leuk is het om een ijskar te huren waar jullie gasten een lekker ijsje kunnen bestellen? Dit is gegarandeerd een hit op jullie bruiloft en de gasten zullen dit erg waarderen. Met name de kinderen die aanwezig zijn zullen glunderen bij het zien van de ijskar.

Je wil natuurlijk niet dat de muggen, vliegen en wespen zich al tegoed hebben gedaan aan jullie taart en vast geplakt zitten in het smeltende glazuur dat er van alle kanten afdruipt. Zodat jullie een smakelijke taart kunnen presenteren en kunnen eten is het dan ook belangrijk dat deze pas op het laatste moment uit de koeling komt, net voordat jullie deze gaan aansnijden.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor verkoeling met waterpistooltjes of zoals deze bruid gewoon het water in gaan ๐Ÿ˜‰

 

Ik wens jullie een ontzettend mooie trouwdag met af en toe wat verkoelende schaduw!

Saarfotografeert

Author Saarfotografeert

More posts by Saarfotografeert

Leave a Reply