Onlangs werd ik gevraagd als fotograaf voor een styled shoot van Fletcher Hotels bij de Mallejan in Vierhouten. Naast bruiloften fotograferen doe ik als fotograaf ook af en toe mee aan styled shoots.

Wat is een styled shoot en hoe draagt het bij aan je onderneming?

Het gaat om een fotosessie waarbij allerlei trouwleveranciers zich verenigen om een mooi resultaat neer te zetten. Je organiseert als het ware een ‘nep’ bruiloft met een thema zodat een verloofd stel inspiratie op kan doen voor hun eigen bruiloft. Om de perfecte plaatjes voor een styled wedding shoot te kunnen maken gaan we op zoek naar de dingen die op echte bruiloften ook aanwezig zijn en niet mogen ontbreken. Zo heb je een locatie nodig, een bruid en bruidegom, een bloemist, een stylist, een visagist, iemand die een jurk levert, een taart, tafelschikking en noem het maar op. Je creëert samen een mooie setting en als fotograaf maak ik hier de foto’s van. Iedere leverancier die aan de styled shoot heeft meegewerkt mag de foto’s voor de reclame van zijn eigen bedrijf gebruiken. Het uiteindelijke doel is dat de foto’s een verloofd stel aanspreken, inspireren en dat ze een idee kunnen krijgen wat ze van deze leverancier kunnen verwachten. Iedere leverancier noemt ook de andere leveranciers die hebben geholpen bij deze styled shoot.

Naast fotograaf ben je ook ondernemer. Een styled shoot is dus de perfecte gelegenheid om te netwerken, om wat collega’s in je vakgebied te leren kennen, om naamsbekendheid te creëren, reclame te maken en om mogelijke andere trouwleveranciers voor je toekomstige bruidsparen te leren kennen.

Ontzettend leuk aan deze dag was dat er een paard was! Wat is ie mooi he?! Maar stiekem was het leukste dat we net als Pippa weer even kind konden zijn en in het stro konden spelen en ons op de heerlijke taart en cupcakes van Gebakkerij konden storten.

De leveranciers die onderstaande foto’s mogelijk hebben gemaakt zijn:

Locatie: Fletcher Hotel de Mallejan
Bruid: Charissa Promes
Bruidsmeisje: Pippa
Bloemen: Suusbloemenmeer
Visagie: Beautyonmymind
Jurk: Carla Couture (www.carlacouture.nl)
Bruidstaart en cupcakes: Gebakkerij

Leave a Reply