Op de dag van het huwelijk van Rianne en Mohamad arriveerde ik al vroeg in Amersfoort bij het ouderlijk huis van Rianne. De moeder van Rianne stuurde mij door naar boven waar ik Rianne aantrof. Riannes haar was al mooi opgestoken en ze werd op dat moment opgemaakt door visagiste Annerieke van Zensi. Ondanks de zenuwen van Rianne was het een gezellige ochtend waarbij veel gelachen en gekletst werd.

Toen de make-up helemaal perfect was, was het tijd om de jurk aan te gaan trekken. En dat was nog even een uitdaging, want wat was die GROOT! Eigenlijk was er nergens genoeg plek om de jurk aan te trekken, hij was gewoonweg te groot. Beneden was ook geen optie want vader en broer mochten de jurk natuurlijk nog niet zien. Dan toch maar in de ouderslaapkamer, tussen het bed en de kledingkast in.

Toen Rianne haar jurk aan had en het gelukt was om met de jurk door de slaapkamerdeur en de trap af te komen was het tijd voor haar broer en vader om haar voor het eerst te zien. Daarna was het wachten op Mo(hamad), wat nog even stress op leverde. Hij was namelijk te laat, een uur! Toen hij binnen kwam was dat meteen vergeven en vergeten want wat waren ze blij om elkaar te zien.

Ook haar zoontje kon Rianne op dat moment voor het eerst bewonderen. Rianne had geen idee wat Jason aan zou hebben, maar wat was ze trots toen ze hem zag. Hij zag er ontzettend schattig uit in zijn op maat gemaakte pakje.

Toen volgde er een ontzettend leuke Koerdische traditie. Er werd namelijk gedanst, op straat! Vrolijke muziek knalde uit de box van de trouwauto en de hele familie begon te dansen. Er hing meteen een fantastische feest sfeer waar ook de nieuwsgierige buren op af kwamen.

Vervolgens ging het hele gezelschap mee naar de fotoshoot. Dat was voor mij ook even nieuw, zoveel mensen om me heen waar ik normaal alleen met de bruid en bruidegom ben. Na een groepsfoto heb ik het bruidspaar apart meegenomen zodat we toch wat romantische foto’s konden maken en zij een rustig momentje samen hadden.

De ceremonie vond plaats in Lunteren in het Parkhotel. Tijdens de ceremonie wist zoontje Jason af en toe de show te stelen.

Na de ceremonie was het tijd voor taart, groepsfoto’s en de receptie. Aan het begin van de avond schoven alle gasten aan voor het diner. Ook voor mij was er een (3 gangen!!) diner geregeld. Compleet met een super de luxe chocolade dessert. Het was heerlijk! Het bruidspaar vroeg mij of ik ook bij hen aan tafel wilde zitten, ontzettend leuk en gezellig natuurlijk. Na het diner kwamen de avondgasten en was het voor mij tijd om naar huis te gaan.

Leave a Reply