saarfotografeertUncategorized

Wat is het beste moment voor jullie fotoshoot?

Waar moeten jullie op letten als jullie de fotosessie willen inplannen in jullie ontzettend drukke draaiboek? Je bruiloft is een ontzettend mooie maar ook hectische en drukke dag. Zo is er de ceremonie, het aansnijden van de taart, de receptie, het diner, het feest en nog veel meer. En dit moet allemaal vlekkeloos verlopen. Iedereen is blij om op jullie bruiloft te zijn en wil jullie feliciteren, maar jullie kunnen onmogelijk overal tegelijk zijn. Ergens in dit drukke schema moet je ook nog tijd vinden om de fotoshoot in te plannen. Vervolgens zegt jullie trouwfotograaf ook nog eens om daar minimaal anderhalf uur, exclusief reistijd, voor in te plannen. Help! Dat lukt toch niet allemaal in een dag?

Geloof me, met een beetje een goede planning komt dit echt allemaal goed. Ik adviseer het bruidspaar dan ook om de fotoshoot in de ochtend, voor de ceremonie, in te plannen.

Een aantal redenen om jullie fotoshoot in de ochtend in te plannen:

 • Als de fotograaf al vroeg begint dan kan deze aanwezig zijn wanneer jullie je aan het aankleden zijn. Zo kunnen er mooie detailfoto’s gemaakt worden en kan er gefotografeerd worden wanneer haar en make-up gedaan worden. Bijkomend voordeel is dat jullie dan het begin van de dag ook vastgelegd hebben zodat jullie fotoreportage een overzicht is van de gehele dag.
  Bedenk ook dat het voor jullie zelf heel leuk is om dit later terug te zien omdat jullie immers, in de meeste gevallen, niet bij elkaar waren tijdens de voorbereidingen op de dag zelf. Op deze manier kunnen jullie dit later toch nog terug zien.
 • De fotograaf kan jullie blik vastleggen wanneer jullie elkaar voor het eerst zien in jullie trouwkleding. Dat is een ontzettend ontroerend en mooi moment, foto’s hiervan willen jullie echt niet missen!
 • Als we vervolgens, na het aankleden en nog voor de ceremonie, op pad gaan voor de fotoshoot zijn er nog geen gasten waar jullie rekening mee hoeven te houden. Indien jullie de fotoshoot midden op de dag doen en jullie dus ongeveer anderhalf uur weg zullen zijn, zal er toch voor jullie gasten gezorgd moeten worden. Met dit in het achterhoofd is het moeilijker om helemaal te ontspannen en te genieten van de fotoshoot. Zie de fotoshoot echt als een romantisch moment voor jullie samen waarop jullie nog even kunnen ontspannen. Indien de fotoshoot in de ochtend plaatsvindt hebben jullie na de ceremonie alle tijd voor jullie gasten en hoeven ze niet meer op jullie te wachten.
 • Wanneer we direct na het aankleden op pad gaan voor de trouwfoto’s zit jullie haar nog goed en is de make-up nog niet uitgelopen van alle emotionele momenten die zeker weten voorbij gaan komen op jullie dag.
 • De meeste bruiden trouwen in het wit. Ik zal niet de enige zijn die, vaak van de zenuwen juist omdat ik wit aan heb, redelijk snel knoeit op mijn kleding. Het zou zonde zijn als er al een grote vlek op je jurk zit doordat er bijvoorbeeld een stuk taart met frambozenvulling op gevallen is. Natuurlijk kan ik deze vlek wel ‘wegpoetsen’ bij de nabewerking, maar het liefst willen jullie zo fris en fruitig mogelijk op jullie foto’s staan. Zonder vlekken op kleding of kreukels in het pak of overhemd van de bruidegom.
  Wees niet bang dat jullie kleding vies wordt tijdens de fotoshoot, Saar Fotografeert zorgt bijvoorbeeld voor dekentjes om op te zitten.
 • Een ander belangrijk onderdeel, misschien wel het belangrijkste, van de fotoshoot is het tijdstip en de stand van het licht. En dit licht is in de ochtend of laat in de avond het mooist, wanneer de zon laag staat. Een laagstaande zon zorgt ervoor dat het licht een warmere kleur krijgt, waardoor jullie vanzelf een mooie glow op jullie huid krijgen die jullie laat stralen op de foto’s. Daarnaast zorgt het licht voor een mooi gouden randje dat licht geeft om jullie heen.
 • Nog een fijn voordeel van de fotoshoot in de ochtend: als het weer tegen zit kunnen we altijd nog besluiten om in de middag nog een korte shoot te doen (waarbij het dan hopelijk droog is). Op deze manier ben je dus een stuk flexibeler.

Liefs

 

Sarah

P.S. Als jullie liever een fotoshoot in de middag plannen is dat natuurlijk helemaal geen probleem! Saar Fotografeert denkt graag met jullie mee als jullie er niet uitkomen met de planning. Jullie mogen me altijd mailen, smsen, whatsappen of bellen.

Saarfotografeert

Author Saarfotografeert

More posts by Saarfotografeert

Leave a Reply