Over Sarah

Wie is de fotografe?

Ik ben Sarah Daalman, 27 jaar en gepassioneerd fotografe. Ik ben erg enthousiast, spontaan levendig en ik fotografeer met passie. En dat zie je terug in de foto’s, die zijn kleurrijk, divers, vrolijk en verfrissend. Ik leg jullie bruiloft vast op een journalistieke manier. Het moet gaan om echte momenten, die wil ik vastleggen, daar word ik gelukkig van. En jullie hopelijk ook!

Ik houd van cocktails, lekker lang koken en uitgebreid tafelen, reizen, lezen, fotograferen, vrolijke sokken en natuurlijk van mijn eigen grote liefde. Op mijn verlanglijstje staat nog een reis naar Madagaskar, dus als jullie daar gaan trouwen vlieg ik graag met jullie mee! Uitslapen kan ik helaas niet goed, en je kunt mij ’s nachts wakker maken voor een Duitse Wiener Schnitzel of een zelfgemaakte chocolademousse.
Ik wil het leven vieren, en al het moois dat het ons te bieden heeft. Er hoeft geen speciale gelegenheid te zijn om een feestje te bouwen, want elke dag kan en mag een feestje zijn. En dat zit hem in de kleine dingen. Een vuurtje stoken in de tuin, toetjes als avondeten, een dure fles wijn op een ‘gewone’ doordeweekse avond, dansen in de woonkamer alsof niemand je kan zien of midden in de nacht gaan wandelen. Elke dag kun je leuk maken en van elk moment kun je een unieke herinnering maken.

Saar aan het werk

Mijn stijl van fotograferen

Mijn doel was om een bedrijf te starten en een baan te creëren die bij mij past. Ik ben vrolijk, energiek, impulsief en ontzettend eigenwijs. Ik wist dat ik graag bruiloften wilde fotograferen. Maar wat voor bruiloften dan? Hele stijlvolle klassieke en sjieke bruiloften? Stijlvol, ja! Klassiek en sjiek? Nee. Ik moet mijn energie kwijt kunnen! Daarom wil ik bruiloften fotograferen die zijn zoals ik ben. Ik waarschuw jullie vast, ik houd me niet aan alle regeltjes binnen de fotografie maar doe eigenwijs mijn eigen ding. Soms zijn momenten gewoon mooi zoals ze zijn en maakt dat beetje schaduw op je arm of de perfecte compositie niet zo veel uit. Want dat is niet wat de foto mooi maakt en waar de aandacht naar toe moet gaan. Ik wil graag het gevoel op dat unieke moment vastleggen, capture the moment! Want die momenten gaan snel voorbij en vragen er om om vastgelegd te worden. Zodat jullie ze jaren later nog steeds kunnen herbeleven. Ik fotografeer dan ook op een journalistieke manier waarbij er niet geposeerd hoeft te worden om mooie foto’s te krijgen. Ik wil de dag vastleggen zoals deze was, het liefst van het begin tot het eind.

Mijn verhaal

Hoe ik fotografe werd

Ik heb mijn passie voor fotografie ontdekt nadat ik was afgestudeerd als meester in de rechten en als ambtenaar aan de slag ben gegaan bij het ministerie van veiligheid en justitie.

Ik wist dat ik iets totaal anders wilde doen, maar wat? Ik wilde mijn eigen bedrijf, waarbij ik iets wilde met mensen, met gezelligheid, met kleur en creativiteit. Ik wilde iets doen waar ik mijn enthousiasme en impulsiviteit in kwijt kon.
Ik heb nagedacht en besloot dat ik weddingplanner wilde worden. Bruiloften, dat vond ik echt leuk! Ik kon uren kijken naar programma’s als “Say yes to the dress” en ik kon mezelf verliezen in alle foto’s op Pinterest van bruiloften en de nieuwste trends op het gebied van trouwen. Toen ik me aan het verdiepen was in het beroep van een weddingplanner en me vergaapte aan alle mooie plaatjes van gelukkige bruiden en charmante bruidegoms, de mooie bruidstaarten en de vele emoties van de aanwezigen, begon het me te dagen. Ik wilde dit niet plannen, ik wilde dit vastleggen!! Ik wilde gelukkige momenten fotograferen en mensen een blijvende herinnering geven.

Ik besloot mijn verouderde camera en standaardlens in te ruilen voor een professioneel exemplaar en begon met het fotograferen van portretten. Onder overig kun je mijn andere foto’s terugvinden. Nadat ik mezelf het een en ander had aangeleerd besloot ik dat het tijd werd voor een professionele fotografieopleiding.
Bij bruiloften is het belangrijk om optimaal gebruik te maken van natuurlijk licht. Ik heb een opleiding tot natuurlijk licht fotografe gevolgd. Vervolgens heb ik ook verschillende masterclasses bruidsfotografie gevolgd, onder andere bij ‘mon et mine’.

Daarna restte er nog een ding: een inschrijving bij de Kvk en de eerste opdracht voor een bruiloft!