saarfotografeert

HELP! Regen tijdens mijn bruiloft. Wat nu??!!

By april 20, 2018 No Comments

Laten we eerlijk zijn, we wonen in Nederland en daar is het niet altijd even mooi weer. Het is misschien niet zo erg als in Engeland ,maar ook wij hebben te maken met onvoorspelbaar weer en de nodige dagen met regen. Hier kun je dan ook beter maar rekening mee houden tijdens de planning van je bruiloft. Natuurlijk hopen we op zon op jullie bruiloft, maar de kans is aanwezig dat er hier en daar een bui valt. En in het ergste geval regent het de hele dag. Nou heb je hier in juli en augustus waarschijnlijk minder last van dan in November of Februari, maar toch raad ik jullie aan hier wel over na te denken.

Ik wil toch mooie foto’s tijdens mijn bruiloft, maar het gaat regenen. Wat doen we nu?

Ik zal je een geheim verklappen, de mooiste foto’s maak je als fotograaf op een bewolkte dag. Door de zon ga je namelijk met je ogen knijpen en krijg je harde schaduwen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er op een zonnige dag geen mooie foto’s gemaakt kunnen worden, maar je moet als fotograaf net iets meer je best doen om het bruidspaar op een ‘gunstige’ locatie neer te zetten.

Wolken zijn dus niet erg! En ook hoeven wolken niet te betekenen dat je foto’s er somber en kleurloos uit komen te zien. Want achter die wolken schijnt de zon en zo is er dus altijd licht. En dat licht, dat vang ik met mijn camera en je zult zien dat je ook stralende foto’s kunt maken op een bewolkte dag.

Ook een regenbui is niet het einde van de wereld. Het komt in Nederland niet zo vaak voor dat het echt de hele dag aan een stuk door regent. Dus we zullen op jullie bruiloft gewoon flexibel met het weer mee bewegen en de foto’s die jullie graag buiten willen maken, tijdens een droog moment maken.

Ook als het niet wil stoppen met regenen valt niet de hele dag in het water! Met doorzichtige paraplu’s kunnen er hele sfeervolle en spontane foto’s gemaakt worden. Wie heeft er niet altijd al eens verliefd willen zoenen in de regen? Daarnaast kun je ook gaan voor vrolijke regenlaarzen om leuke en originele foto’s te maken als het weer echt tegen zit.

Als je het niet erg vindt dat je jurk of pak nat wordt is er natuurlijk helemaal niks aan de hand, dan gaan we gewoon voor een wed-look. Heel sexy 😉
Denk er wel aan om een mascara en wat make-up mee te nemen zodat je eventueel uitgelopen make-up kunt bijwerken. (Mannen, deze zin was bedoeld voor de dames, maar dat zullen jullie wel begrepen hebben).

Het enige dat ik nodig heb is iemand die ook mij droog kan houden onder een paraplu, en dan met name mijn apparatuur. Want die is nog veel minder dol op regen dan wij mensen.

Fotograferen in een binnen locatie is ook een goede optie en die foto’s hoeven echt niet stijf en saai te worden. De enige voorwaarde is dat er licht binnenkomt, hoe meer hoe beter. Dus als je een binnenlocatie boekt, let dan op de ramen en de hoeveelheid natuurlijk licht dat binnenkomt.

Mocht je nou geen binnenlocatie geboekt hebben of er zo snel geen kunnen vinden, dan kunnen we ook op andere plekken fotograferen. Daarvoor moeten we gewoon creatief zijn! Misschien is er wel een viaduct in de buurt waar we onder kunnen staan, of kunnen jullie een warm drankje gaan drinken bij een brasserie in de buurt. Je zult versteld staan hoe behulpzaam winkeliers, horecaondernemers en andere mensen zijn op het moment dat jullie daar in die prachtige bruidskleding staan. Of wat dachten jullie van het perron bij het station?

Echt geloof me, het komt, ook ondanks die regen, helemaal goed! Ik durf te beweren dat we zelfs mooie foto’s kunnen maken in poncho’s, zolang je maar positief blijft.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden, maar hier moet je wel van tevoren een beetje rekening mee houden. Kijk bij het boeken van een trouwlocatie of zij ook een binnenlocatie hebben waar je foto’s zou kunnen maken. Als dit niet het geval is kijk dan eens rond in de buurt of daar mogelijke opties zijn. En overvalt de regen jullie tijdens de dag zelf compleet, dan zullen we ook dan samen zoeken naar een oplossing!

Verwacht je juist een erg zonnige dag en wil je graag weten hoe je dan je hoofd koel houd? Hier geef ik je een aantal tips.

Overigens, ook als er geen regen verwacht wordt en jullie bruiloft vind wel op een locatie binnen plaats, houd ook dan rekening met het aanwezige (natuurlijke) licht.

Liefs

Sarah.

Saarfotografeert

Author Saarfotografeert

More posts by Saarfotografeert

Leave a Reply