saarfotografeertUncategorized

Help! Onze fotograaf heeft afgezegd, wat nu?!

By april 20, 2018 No Comments

Het is heel vervelend als je fotograaf het laat afweten en afzegt voor je bruiloft. Het is nog veel vervelender als dit enkele dagen voor de bruiloft gebeurt. Wat kun je in zo’n geval het beste doen?

Allereerst kun je kijken of hij hierover iets heeft opgenomen in zijn algemene voorwaarden of dat je iets kunt vinden bij zijn FAQ. Doe dit het liefste voordat je boekt. Een professionele bruidsfotograaf met verantwoordelijkheidsgevoel heeft er namelijk over nagedacht wat er gebeurt als hij plotseling, bijvoorbeeld door ziekte of een sterfgeval, niet kan komen. Een goede fotograaf zal dan ook zorgen voor een vervangende fotograaf die qua stijl past bij die van haar of hem. Het is dan nog steeds heel jammer dat jullie eigen fotograaf niet kan, maar er wordt in ieder geval voor een vervanger gezorgd met vergelijkbare kwaliteiten en fotografie. In de meeste gevallen zal de oorspronkelijke fotograaf ook de nabewerking op zich nemen en zal de vervanger enkel de foto’s maken op de dag zelf. Zo ben je toch nog verzekerd van de persoonlijke touch van jullie zorgvuldig uitgekozen fotograaf.

Maar wat nou als de fotograaf het laat afweten, er niets in zijn algemene voorwaarden over is opgenomen en hij al helemaal niet zorgt voor een vervanger? Dan sta jij in je recht. Na jarenlang rechten gestudeerd te hebben kan ik jullie vertellen dat in een dergelijk geval de fotograaf een wanprestatie levert als hij zich niet alsnog bereid verklaart om te komen. Jullie hebben namelijk een overeenkomst met hem en in veel gevallen ook al een aanbetaling gedaan, of misschien zelfs het hele bedrag betaald. Op het moment dat de fotograaf af zegt dan pleegt hij contractbreuk. Je kunt dan in ieder geval de kosten die je reeds betaald hebt terugvorderen. De fotograaf zal hier ook, na een ingebrekestelling, aan moeten voldoen.

Het is natuurlijk fijn dat je je geld terug kunt krijgen maar ondertussen zitten jullie nog steeds zonder fotograaf. Zeker wanneer je trouwt in de maanden mei tot en met september kan het lastig zijn om op korte termijn nog een vervanger te regelen. Ik raad jullie aan om direct op zoek te gaan naar een nieuwe fotograaf die qua stijl aansluit bij jullie wensen. Als de nieuwe fotograaf die je uitzoekt niet beschikbaar is, vraag hem of haar dan of hij andere fotografen kan aanbevelen. Fotografen kennen vaak het werk van een aantal andere fotografen en kunnen snel beoordelen of de stijl van een ander overeenkomt met die van henzelf.

Mochten jullie via zoekmachines en pagina’s zoals theperfectwedding.nl nou geen fotograaf kunnen vinden kijk dan eens op facebookpagina’s die te maken hebben met het thema trouwen. Dit zijn vaak facebookgroepen waar je lid van kunt worden en waar ook veel fotografen en andere leveranciers lid van zijn. Regelmatig zie ik daar oproepjes verschijnen en komen hier veel reacties op van fotografen die op de trouwdatum nog beschikbaar zijn. Let wel op, het kan zijn dat dit nog beginnende of hobbyfotografen zijn. Daar is natuurlijk niets mis mee en ook zij kunnen prachtige foto’s afleveren. Voorkom echter teleurstelling door goed te kijken of het door jullie gewenste wel kan worden geleverd door deze fotograaf en of de prijs-kwaliteit verhoudingen kloppen.

Saar Fotografeert heeft in haar algemene voorwaarden opgenomen dat, in het zeldzame geval dat Sarah zelf niet kan komen, er een vervangende fotograaf voor jullie geregeld wordt. Het is nog nooit gebeurd, maar mocht dit voorkomen dan weten jullie in ieder geval dat er hoe dan ook kwalitatief goede foto’s gemaakt gaan worden die overeenkomen met de stijl van Saar Fotografeert. Als jullie op zo een moment liever zelf een andere fotograaf zoeken mag dat natuurlijk ook!

Mochten jullie op zoek zijn naar een vervangende fotograaf, kijk dan ook eens naar mijn portfolio en informeer of jullie datum nog beschikbaar is!

Liefs

 en veel succes,

Sarah

Saarfotografeert

Author Saarfotografeert

More posts by Saarfotografeert

Leave a Reply