FAQ

Welke apparatuur gebruik je?

Ik kom met een goed gevulde fototas naar jullie bruiloft. Ik fotografeer met twee camera’s, beiden een Nikon d750. Dit is een Full Frame spiegelreflexcamera zodat jullie foto’s er op een grote afdruk nog steeds fantastisch uitzien! Ik fotografeer met verschillende lichtgevoelige lenzen. Deze wissel ik gedurende de dag af zodat ik voor elk moment de geschikte lens kan gebruiken. Ik fotografeer het liefst en met name in natuurlijk licht. Mocht het echter op locatie te donker zijn, bijvoorbeeld tijdens het feest, dan gebruik ik een opzetflitser. Deze flitser flitst niet recht van voren maar bijvoorbeeld via de muur of het plafond. Dit voorkomt dat jullie verblind worden door de flits.

Hoe ver van tevoren moeten we boeken?

Er gaat veel voorbereiding zitten in een bruiloft. Regel je alles zelf of laat je het over aan een ervaren weddingplanner? Er zijn een heleboel dingen waar je aan moet denken. Op welke locatie trouwen we, wie nodigen we uit, wanneer vindt de bruiloft plaats, wat komt er op het menu te staan? Net als met een trouwlocatie is het ook handig om je bruidsfotograaf op tijd te boeken. Je wil namelijk niet last minute een fotograaf moeten zoeken die toevallig nog tijd heeft in zijn agenda. Met name als jullie in de lente of in de zomer trouwen is het verstandig om ruim op tijd een fotograaf te boeken. Maak geen overhaaste beslissing en neem wel rustig de tijd om verschillende fotografen te vergelijken. Kijk daarbij goed of de stijl van de fotograaf je aanspreekt en of deze stijl past bij de bruiloft die jullie voor ogen hebben.

Om voldoende tijd en energie in iedere bruiloft te kunnen steken beperk ik me tot het fotograferen van 30 bruiloften per jaar.

Waarom moeten we jou boeken als onze fotograaf?

Jullie moeten natuurlijk niets! Het is belangrijk dat jullie een goed gevoel hebben bij de fotograaf. Ik heb van nature een erg open en toegankelijke uitstraling. Ik sta zelf ook niet graag voor de camera (liever er achter!) en weet dus hoe opgelaten je je kunt voelen tijdens een fotoshoot. Zit mijn haar nog goed? Waar laat ik mijn handen? Om dit te voorkomen en te zorgen dat jullie je hier geen zorgen om hoeven te maken zal ik op de achtergrond aanwezig zijn en de momenten vastleggen wanneer ze voorbijkomen. Geen geposeerde foto’s maar foto’s van de dag zoals deze werkelijk was. Ik wil vooral graag de echte emoties vast leggen, van jullie en van jullie gasten.  Deze stijl van fotograferen is een journalistieke stijl en wordt ook wel candid genoemd. Natuurlijk is er ook ruimte voor een aantal geposeerde foto’s op een mooie locatie. Om mooie spontane foto’s te krijgen zal ik jullie kleine opdrachten geven tijdens de shoot. Doordat jullie met elkaar bezig zijn om deze opdrachten te volbrengen vergeten jullie helemaal dat ik er ook ben en foto’s van jullie maak.

Wat gebeurt er als het regent?

We hopen natuurlijk op mooi weer! Mocht het onverhoopt toch gaan regenen, dan betekent dit niet dat er geen foto’s gemaakt kunnen worden. We zullen dan op zoek gaan naar een beschutte plek, bijvoorbeeld onder een afdakje of onder een boom. Met behulp van paraplu’s kunnen ook hele leuke en sfeervolle foto’s gemaakt worden. Als er echt een hoosbui los barst zullen we toch naar binnen moeten om de foto’s te maken omdat mijn apparatuur niet dol is op regen (nog minder dan ik). Als het later weer opklaart kunnen we uiteraard nog naar buiten.

Fotografeer je in kleur of in zwart-wit?

Bij een journalistieke fotografiestijl komen de emoties het best tot hun recht wanneer deze zwart wit zijn. Emoties lijken in zwart-witte foto’s namelijk veel intenser. Daarnaast ben ik persoonlijk ook dol op zwart-wit fotografie. In mijn portfolio zal je veel foto’s dan ook in een zwart-witte uitvoering aantreffen. Deze foto’s zijn echter altijd in kleur geschoten met de camera en later omgezet in zwart wit. Wees dus niet bang wanneer jouw favoriete foto’s in zwart wit worden geleverd en je deze liever in kleur had gezien. De kleur variant bewaar ik namelijk ook.

Ben je alleen voor bruiloften in Dordrecht te boeken?

Ik woon wel in Dordrecht maar dat betekent niet dat ik alleen daar bruiloften fotografeer. Tegen vergoeding van de reiskosten kom ik naar iedere locatie toe. Of dit nou in Nederland, België, Italië of aan de andere kant van de wereld is. Ik ben dol op reizen en vlieg dan ook graag met jullie mee als bruidsfotograaf.

Wat gebeurt er als je ziek bent op onze trouwdag?

Gelukkig is dit nog nooit gebeurd! Voor een griepje, hoofdpijn of een zere keel blijf ik echt niet thuis! Maar als er onverhoopt iets ergers is en ik bijvoorbeeld geopereerd moet worden kan ik natuurlijk niet fotograferen. In deze uitzonderlijke situatie zorg ik dat er een vervangende fotograaf naar jullie bruiloft komt. Ik onderhoud contacten met verschillende fotografen die een soortgelijke stijl hanteren waardoor jullie ook dan foto’s krijgen in de stijl die jullie willen.

Mogen de gasten ook foto's maken tijdens onze bruiloft?

Om te voorkomen dat mobieltjes of camera’s de sfeer van jullie foto’s verstoren wil ik jullie vragen om jullie gasten te verzoeken geen foto’s te maken. Als fotograaf is licht een van de belangrijkste voorwaarden voor een goede foto. Een foto kan helemaal verpest zijn wanneer andere personen foto’s maken met flits. Ik begrijp heel goed dat iedereen een foto met jullie wil hebben, maar bewaar dit voor de momenten dat ik niet fotografeer.

Moeten we je voor de hele dag boeken?

Nee dat hoeft niet! Ik bied verschillende pakketten aan die beginnen bij 6 uur. Deze pakketten kunnen jullie uitbreiden tot een maximum van 14 uur. Kijk onder tarieven wat de verschillende pakketten zijn en welke prijzen daar bij horen.
Trouwen jullie op maandag-woensdag of in het laagseizoen? Dan is het mogelijk om mij voor minder dan 6 uur te boeken indien de reistijd minder dan een uur bedraagt.

Kunnen we de onbewerkte foto's ontvangen?

Nee, dat kan helaas niet. Als fotograaf streef ik naar een constante kwaliteit. Verschillende aspecten spelen hierbij een rol. Zoals scherpte, belichting, kleur, witbalans, contrast, helderheid en noem maar op. Om deze kwaliteit te bewaren verstrek ik geen onbewerkte foto’s.

Waar mag ik de foto’s voor gebruiken?

De foto’s zijn bestemd voor privégebruik en ik behoud het auteursrecht. Jullie mogen de foto’s afdrukken in bijvoorbeeld een fotoalbum. Daarnaast mogen jullie de foto’s op social media plaatsen zodat jullie dit met de buitenwereld kunnen delen. Wat jullie bijvoorbeeld niet mogen is de foto’s verkopen of deze aanbieden aan een tijdschrift waar de foto’s afgedrukt worden. Het is niet de bedoeling dat de foto’s verspreid worden of voor marketingdoeleinden gebruikt worden. Mocht je twijfelen kijk dan in de algemene voorwaarden wat er wel en niet mag.

Gebruik jij de foto’s van onze trouwdag nog ergens anders voor?

Als bruidsfotograaf heb ik een portfolio nodig om nieuwe klanten te krijgen. Het kan dus zo zijn dat ik de foto’s van jullie bruiloft gebruik op mijn website of social media. Daarnaast doe ik mee aan fotowedstrijden voor fotografen en kan het zijn dat ik een foto van jullie instuur.

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij?

Stel je vraag dan via onderstaand contactformulier of bel me op 06- 112 55 409

*Deze velden zijn verplicht zodat ik jullie zo goed mogelijk kan antwoorden.