Veelgestelde vragen.

Welke apparatuur gebruik je?

Ik fotografeer gedurende de dag met twee camera’s, beiden een Nikon d750. Dit is een Full Frame spiegelreflexcamera zodat jullie foto’s er op een grote afdruk nog steeds fantastisch uitzien! Ik fotografeer met verschillende lichtgevoelige lenzen die ik gedurende de dag afwissel zodat ik voor elk moment de geschikte lens kan gebruiken. Door met twee camera’s tegelijk te fotograferen voorkomt dat ik heel vaak van lens moet wisselen en ik heb altijd een back-up bij me voor het geval een van de camera’s het zou begeven. Ik fotografeer het liefst en met name in natuurlijk licht. Mocht het echter op locatie te donker zijn, bijvoorbeeld tijdens het feest, dan gebruik ik een opzetflitser. Deze flitser flitst niet recht van voren maar bijvoorbeeld via de muur of het plafond. Dit voorkomt dat jullie verblind worden door de flits.

Hoe ver van tevoren moeten we boeken?

Er gaat veel voorbereiding zitten in een bruiloft. Regel je alles zelf of laat je het over aan een ervaren weddingplanner? Er zijn een heleboel dingen waar je aan moet denken. Op welke locatie trouwen we, wie nodigen we uit, wanneer vindt de bruiloft plaats, wat komt er op het menu te staan? Net als met een trouwlocatie is het ook handig om je bruidsfotograaf op tijd te boeken. Je wil namelijk niet last minute een fotograaf moeten zoeken die toevallig nog tijd heeft in zijn agenda. Met name als jullie in de lente of in de zomer trouwen is het verstandig om ruim op tijd een fotograaf te boeken. Maak geen overhaaste beslissing en neem wel rustig de tijd om verschillende fotografen te vergelijken. Kijk daarbij goed of de stijl van de fotograaf je aanspreekt en of deze stijl past bij de bruiloft die jullie voor ogen hebben.

Om voldoende tijd en energie in iedere bruiloft te kunnen steken beperk ik me tot het fotograferen van 30 bruiloften per jaar.

Waarom moeten we jou boeken als onze fotograaf?

Jullie moeten natuurlijk niets! Het is belangrijk dat jullie een goed gevoel hebben bij de fotograaf, hij of zij is immers de hele dag bij jullie in de buurt. Ik heb een open en toegankelijke uitstraling en heb eigenlijk altijd een glimlach op mijn gezicht. Ik vind het zelf ook nog steeds ongemakkelijk om op de foto te gaan en weet dus hoe opgelaten je je kunt voelen tijdens een fotoshoot. Zit mijn haar nog goed? Waar laat ik mijn handen? Om dit te voorkomen en te zorgen dat jullie je hier geen zorgen om hoeven te maken zal ik op de achtergrond aanwezig zijn en de momenten vastleggen wanneer ze voorbijkomen. Niet geposeerd, maar gewoon foto’s van de dag zoals deze echt is. Ik wil vooral graag de echte emoties vast leggen, van jullie en van jullie gasten en fotografeer daarom in een journalistieke stijl. Heel natuurlijk en puur.
Uiteraard is er ook ruimte voor een aantal geposeerde foto’s op een mooie locatie.  Tijdens de fotoshoot kunnen jullie even ongestoord met elkaar zijn en van elkaar genieten. Het is een klein moment van rust, weg van alle drukte van die dag. Vinden jullie het lastig om tijdens de fotoshoot te ontspannen voor de camera? Maak je maar geen zorgen, ik help jullie! Ik zal jullie af en toe wat leuke opdrachtjes geven waardoor er spontane foto’s ontstaan die laten zien hoe jullie echt zijn! Foto’s waarop jullie stralen en de liefde tussen jullie zichtbaar is. Geen ongemakkelijke poses en stijf glimlachen.

Wat doen we als het regent?

We hopen natuurlijk op mooi weer! Mocht het onverhoopt toch gaan regenen, dan betekent dit niet dat er geen foto’s gemaakt kunnen worden. We zullen dan op zoek gaan naar een beschutte plek, bijvoorbeeld onder een afdakje of onder een boom. Met behulp van paraplu’s kunnen ook hele leuke en sfeervolle foto’s gemaakt worden. Als er echt een hoosbui los barst zullen we toch naar binnen moeten om de foto’s te maken omdat mijn apparatuur niet dol is op regen (nog minder dan ik). Als het later weer opklaart kunnen we uiteraard nog naar buiten. Lees ook eens mijn blogartikel over regen tijdens de trouwdag.

Fotografeer je in kleur of in zwartwit?

Een groot deel van de foto’s lever ik af in een kleurrijke stijl. Bij een journalistieke fotografiestijl komen de emoties echter het best tot hun recht wanneer deze zwart wit zijn. Emoties lijken in zwart-witte foto’s namelijk veel intenser. Daarnaast ben ik persoonlijk ook dol op zwart-wit fotografie. In mijn portfolio zal je veel foto’s (vol emoties) dan ook in een zwart-wit uitvoering aantreffen. Deze foto’s zijn echter altijd in kleur geschoten met de camera en later omgezet in zwart-wit. Wees dus niet bang wanneer jouw favoriete foto’s in zwart-wit worden geleverd en je deze liever in kleur had gezien. De kleur variant bewaar ik namelijk ook.

Ben je alleen voor bruiloften in Dordrecht te boeken?

Ik woon wel in Dordrecht maar dat betekent niet dat ik alleen daar bruiloften fotografeer. Alle pakketten voor fotografie in Nederland zijn inclusief reiskosten. Het maakt voor mij dus niet uit of jullie in Amsterdam, Deventer of Maastricht trouwen. Tegen vergoeding van de reis- en verblijfskosten reis ik ook met jullie mee naar het buitenland. Of dit nou in België, Italië of aan de andere kant van de wereld is. Ik ben dol op reizen en vlieg dan ook graag met jullie mee als bruidsfotograaf.

Wat gebeurt er als je ziek bent op onze grote dag?

Gelukkig is dit nog nooit gebeurd! Voor een griepje, hoofdpijn of een zere keel blijf ik echt niet thuis! Maar als er onverhoopt iets ergers is en ik bijvoorbeeld geopereerd moet worden kan ik natuurlijk niet fotograferen. In deze uitzonderlijke situatie zorg ik dat er een vervangende fotograaf naar jullie bruiloft komt. Ik onderhoud contacten met verschillende fotografen die een soortgelijke stijl hanteren waardoor jullie ook dan foto’s krijgen in de stijl die jullie willen. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met jullie en zoeken we samen naar een oplossing waar jullie je het beste bij voelen!

Mogen gasten ook foto's maken op onze bruiloft?

Om te voorkomen dat mobieltjes of camera’s de sfeer van jullie foto’s verstoren wil ik jullie vragen om jullie gasten te verzoeken geen foto’s te maken. Als fotograaf is licht een van de belangrijkste voorwaarden voor een goede foto. Een foto kan helemaal verpest zijn wanneer andere personen foto’s maken met flits. Ik begrijp heel goed dat iedereen een foto met jullie wil hebben, maar probeer dit te bewaren voor de momenten dat ik niet fotografeer.

Moeten we je voor de hele dag boeken?

Nee dat hoeft niet! Ik bied verschillende pakketten aan die beginnen bij 6 uur. Deze pakketten kunnen jullie uitbreiden tot een maximum van 14 uur. Onder investering kunnen jullie zien wat de verschillende pakketten zijn en welke prijzen daar bij horen.
Trouwen jullie op maandag, dinsdag of woensdag of in het laagseizoen? Dan is het mogelijk om mij voor minder dan 6 uur te boeken indien de reistijd minder dan een uur bedraagt.

Kunnen we de onbewerkte foto's ook ontvangen?

Nee, dat kan helaas niet. Als fotograaf streef ik naar een constante kwaliteit. Verschillende aspecten spelen hierbij een rol. Zoals scherpte, belichting, kleur, witbalans, contrast, helderheid en noem maar op. Om deze kwaliteit te bewaren verstrek ik geen onbewerkte foto’s. In de verschillende pakketten zie je hoeveel bewerkte foto’s er geleverd zullen worden.

Waar mogen we de foto's voor gebruiken?

De foto’s zijn bestemd voor privégebruik en ik behoud het auteursrecht. Jullie mogen de foto’s afdrukken in bijvoorbeeld een fotoalbum. Daarnaast mogen jullie de foto’s op social media plaatsen zodat jullie dit met de buitenwereld kunnen delen. Wat jullie bijvoorbeeld niet mogen is de foto’s verkopen of deze aanbieden aan een tijdschrift waar de foto’s afgedrukt worden. Het is niet de bedoeling dat de foto’s verspreid worden of voor marketingdoeleinden gebruikt worden. Mocht je twijfelen kijk dan in de algemene voorwaarden wat er wel en niet mag.

Gebruik jij de foto's van onze trouwdag nog ergens anders voor?

Als bruidsfotograaf heb ik een portfolio nodig om nieuwe klanten te krijgen. Het kan dus zo zijn dat ik de foto’s van jullie bruiloft gebruik op mijn website of social media. Daarnaast doe ik mee aan fotowedstrijden voor fotografen en kan het zijn dat ik een foto van jullie instuur.

Staat je vraag er niet tussen? Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

*Deze velden zijn verplicht zodat ik jullie zo goed mogelijk kan antwoorden.