“Goh, zo een bruidsfotograaf dat is hartstikke duur! Ik kan toch net zo goed mijn zus vragen? Die heeft ook best wel een goede camera. En op de automatische stand kan er toch helemaal niks mis gaan? Gewoon een kwestie van je camera richten en op het knopje drukken.

Waarom je bij de voorbereiding van je bruiloft niet moet bezuinigen op een bruidsfotograaf.

Bedenk je als eerste dat het natuurlijk behoorlijk wat geld kost, maar als fotograaf ben je niet alleen bezig met het fotograferen. Je bent ook nog bezig met de nabewerking die minstens zo veel tijd in beslag neemt. Al die foto’s die van jullie gemaakt worden moeten uitgezocht worden voordat de fotograaf met de nabewerking kan beginnen. Alleen als je een professional in de arm neemt kun je zeker zijn van hoogwaardige kwaliteit die ook nog mooi is op vergrote afdrukken.

Een professionele fotograaf heeft een opleiding gevolgd en minimaal wat workshops of cursussen daarnaast gedaan. Hierdoor weet een professional hoe om te gaan met verschillende lichtomstandigheden, met regen, het vangen van emoties in de foto en heeft niet voor niets zoveel verschillende lenzen bij zich. Elke situatie vraagt om een eigen lens. Daarnaast beschikt een professional over een full frame camera die ook bij slechte lichtomstandigheden (bijvoorbeeld in de kerk of in de avond tijdens het feest) nog mooie foto’s kan maken. Met een professionele fotograaf weet je ook zeker dat die bijzondere momenten, die maar 1x voorkomen, zoals de kus, het aansnijden van de taart, een traan die iemand wegpinkt, een gelukkige blik, niet gemist worden.

Iedere fotograaf heeft zijn eigen stijl ontwikkelt. Deze stijl kun je terugzien in de foto’s van de fotograaf en is typerend voor zijn werk. Als een fotograaf een duidelijke stijl heeft dan kun je vast een voorstelling maken van wat je kunt verwachten. Ook kun je dan gericht op zoek gaan naar een fotograaf die past bij wat jullie voor ogen hebben.

Natuurlijk kun je iemand anders vragen om te fotograferen tijdens jullie grote dag. Bedenk dan echter wel dat deze persoon dan niet echt kan genieten van de dag en de hele dag bezig is. Ook mist diegene de ervaring die een professionele fotograaf wel heeft. Een professionele fotograaf is voorbereid op allerlei onverwachte situaties. Zo heeft de fotograaf extra accu’s bij zich, een reserve camera voor het geval de andere kapot gaat en verschillende lenzen.  Ook als het ineens slecht weer wordt op jullie bruiloft is er geen man over boord, de fotograaf weet dan wat hij/zij moet doen.

Iedereen heeft zijn eigen budget en niet iedereen heeft het geld voor een dure fotograaf. Maar als je de financiële ruimte hebt, dan raad ik je aan niet te besparen op de fotograaf. Het gaat ten slotte om tastbare en blijvende herinneringen en dat is de investering zeker waard.

Liefs

Sarah

Saarfotografeert

Author Saarfotografeert

More posts by Saarfotografeert

Leave a Reply